

#### **BOARD OF DIRECTORS MEETING - THURSDAY 6 FEBRUARY 2025**

Please find attached the agenda for the next Board of Directors meeting. The meeting will take Place by **Webinar teleconference** – commencing at **1.15 pm to 4.35 pm.** 

This meeting will be conducted in line with the Trust Values below:

- People feel cared for as individuals
- People feel safe, reassured and involved
- People feel teamwork, trust and respect sit at the heart of everything we do
- People feel confident we are making a difference.

#### **AGENDA**

24/

#### **OPENING/STANDING ITEMS**

No.	Item	Time	Purpose	Type	Presenter
097	Welcome and Apologies for Absence	1.15	To Note	Verbal	Acting Chairman
098	Confirmation of Quoracy		To Note	Verbal	Acting Chairman
099	Declaration of Interests		To Note	Enclosure	Acting Chairman
100	Minutes of Previous Meeting held on 5 December 2024		Approval	Enclosure	Acting Chairman
101	Matters Arising from the Minutes on 5 December 2024		Approval	Enclosure	Acting Chairman

#### **Patients**

No.	Item	Time	Purpose	Type	Presenter
102	Patient Story	1.25 (30 mins)	Information	Enclosure	Chief Nursing and Midwifery Officer (CNMO)
103	Research and Innovation (R&I)	1.55 (15 mins)	Discussion	Presentation	Chief Medical Officer (CMO)/ Director of R&I

### **REGULATORY AND GOVERNANCE**

No.	Item	Time	Purpose	Type	Presenter
104	Acting Chairman's Report	2.10 (5 mins)	Information	Enclosure	Acting Chairman
105	Chief Executive's (CE's) Report	2.15 (10 mins)	Discussion	Enclosure	Chief Executive





106	Integrated Performance Report (IPR)	2.25 (30 mins)	Discussion	Enclosure	Chief Executive/ Executive Directors
106.1	Month 9 Finance Report		Information	Enclosure	Chief Finance Officer (CFO)
107	Report on Journey to Exit NHS Oversight Framework 4 (NOF4) and Integrated Improvement Plan (IIP)	2.55 (10 mins)	Discussion	Enclosure	Chief Strategy & Partnerships Officer (CSPO)
108	Significant Risk Register Report	3.05 (10 mins)	Assurance	Enclosure	Chief Nursing & Midwifery Officer (CNMO)

# **TEA/COFFEE BREAK** 3:15 - 3:25 (10 MINS)

109	Women's Care Group	3.25	Approval	Enclosure	CNMO/
	Maternity and Neonatal	(10			Director of
	Assurance Group (MNAG)	mins)			Midwifery
	Chair's Report				(DoM)
	<ul> <li>Maternity and Neonatal</li> </ul>				
	Improvement Programme				
	(MNIP)				
	Clinical Negligence				
	Scheme for Trusts				
	(CNST) Training Needs				
	Analysis (TNA)				
	<ul> <li>Perinatal Quality Surveillance Tool (PQST)</li> </ul>				
	Perinatal Mortality Review				
	Tool (PMRT)				
	Safety Action 6: Saving				
	Babies Lives Care Bundle				
	(SBLCB)				
	Perinatal Quality				
	Surveillance Tool (PQST)				
	Safety Champions				
	Serious Incidents				
	(SI)/Duty of Candour				
	(DoC)/Early Notification				
	Scheme (ENS)				





Patients
Quality and Safety
Partnerships
Sustainability
People

No.	Item	Time	Purpose	Туре	Presenter
110	Board Committee – Chair Assurance Reports:	3.35			Board Committee Chairs
110.1	Quality and Safety Committee (Q&SC) – Chair Assurance Report	3.35 (10 mins)	Assurance	Enclosure	Chair Q&SC – Dr Andrew Catto
110.2	Finance and Performance Committee (FPC) – Chair Assurance Report	3.45 (10 mins	Assurance	Enclosure	Chair FPC – Richard Oirschot
110.3	People and Culture Committee (P&CC) – Chair Assurance Report  • Equality, Diversity and Inclusion (EDI) (EDI is now a standing item on this committee/ board meeting as part of NHSE Equality Delivery System and so EDI can be considered in all meetings and key decisions. Please discuss and consider how this meeting/ decision may impact EDI and record this e.g. have an adverse or positive impact on staff or patients with protected characteristics e.g. race, age, disability etc.)  • Equality Delivery System (EDS) Report for 2024	3.55 (10 mins)	Approval	Enclosure	Chair P&CC – Claudia Sykes
110.4	Integrated Audit and Governance Committee (IAGC) – Chair Assurance Report	4.05 (10 mins)	Assurance	Verbal	Chair IAGC - Dr Olu Olasode





## **CLOSING MATTERS**

No.	Item	Time	Purpose	Type	Presenter
111	Any other business	4.15	Discussion	Verbal	All
112	Questions from the public – questions to be submitted in advance of meeting by 12.00 noon the day before meeting is held	4.20	Discussion	Verbal	All

Date of Next Meeting: Thursday 8 May 2025 **Our vision** Great healthcare from great people **Our values** People feel cared for, safe, respected and confident we are making a difference **Our strategic themes** Quality **Patients** People Partnerships Sustainability safety **Our strategic objectives** Patients, family Care and Reducing and community compassion Financial and reducing health voices Teamwork, trust, sustainability and delivering Timely access respect and safe services to care inclusion

